ZOEK EN VIND JNW!

Ook weer toe aan iets anders dan het zoeken naar beren, uitgekeken op de vaste wandelrondjes in de buurt of gewoon op zoek naar een nieuwe activiteit? Vanaf zondag 19 april kun je naar schatten zoeken die in en rondom Waubach te vinden zijn onder de naam “Zoek en Vind JNW”.

De activiteit is gebaseerd op geocaching. Jong Nederland Waubach heeft daar uiteraard een eigen sausje overheen gegoten. Het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk ‘zoek en vind’ schatten probeert te vinden.

UITLEG
Open de kaart op je telefoon via de link https://bit.ly/2VmBWKw
Nadat de kaart is geopend, zoom je in op een Jong Nederland logo dat je gaat zoeken. Klik vervolgens op het logo. Je ziet de naam van de schat verschijnen.

Wanneer je op de naam klikt kun je meer informatie lezen over de schat. De beschrijving vouwt nu open waarin je extra informatie kunt lezen. Heb je hem gevonden of ben je klaar met deze, klik dan weer op het kaartje dat zich boven de rode balk bevindt. Je kunt nu weer het volgende logo aanklikken.

Als je alle caches hebt gevonden kun je middels het formulier onder deze link https://forms.gle/kebhcRAq54tAvz9z5 de antwoorden insturen.

WANNEER?
Vanaf zondag 19 april zijn de eerste 23 caches operationeel. Het streven is om daar in de loop der tijd extra caches aan toe te voegen. De activiteit kun je in eigen tempo en op een eigen gekozen moment uitvoeren. Je hoeft niet alle caches achter elkaar te zoeken, maar kunt dit over een periode spreiden en in willekeurige volgorde. ‘Zoek en vind JNW’ blijft minimaal gedurende de periode van de coronamaatregelen operationeel.

HOE WERKT HET?

Je gaat op zoek naar de caches middels de beschrijving van elk punt. Sommige caches zul je makkelijk kunnen vinden, andere caches vereisen wat meer speurwerk. De hint bij de cache wijst je in de juiste richting.

WAT HEB JE NODIG?

Neem iets te schrijven mee om per punt het antwoord op te schrijven. Verder heb je niets nodig.

Moeilijkheidsgraad

De caches hebben verschillende moeilijkheidsgraden. Deze wordt met sterren aangegeven. De moeilijkheidsgraad kan in de vindplaats zitten, maar ook in het te vinden antwoord.

1 ster is makkelijk, 2 sterren is medium en 3 sterren is moeilijk

REGELS:
•Hou je ook bij deze activiteit aan de regels die door de overheid in deze tijd van de Coronacrisis zijn opgesteld. Houdt afstand. Loop met het gezin of met maximaal 2 personen.

Volg de richtlijnen van het RIVM www.rivm.nl
•Omdat meerdere mensen op zoek gaan naar de caches is het verstandig handschoenen/ desinfecterende handgel mee te nemen.
•Zorg dat de schat na jouw bezoek weer in dezelfde staat verkeert en op de zelfde plek is teruggeplaatst als waarin je deze hebt gevonden. Andere mensen moeten er ook plezier aan kunnen beleven..
•Sommige caches bevinden zich bij woonhuizen. Ga netjes om met de eigendommen van de mensen waar de cache geplaatst is. Loop niet onnodig door tuinen en bel niet aan als je de cache niet kunt vinden.
•Mocht een cache niet meer intact zijn, zouden we het fijn vinden als dit gemeld wordt aan zoek-en-vind@jongnlwaubach.nl

WINNAARS

Op 30 juni worden de winnaars bekend gemaakt die de meeste schatten gevonden hebben en de meeste goede antwoorden ingevuld hebben.

ZELF EEN CACHE MAKEN?

Speel je mee en help je dat de zoektocht groeit? Meldt dan de nieuwe schat aan.

Het lijkt ons leuk wanneer er schatten zijn in verschillende moeilijkheidsgraden om het voor alle leeftijden leuk te houden, het mag dus ook best lastig zijn. Dit mag in je eigen voortuin, achter je raam, maar ook op een andere leuke plek bijvoorbeeld in het bos.

Aanmelden bij zoek-en-vind@jongnlwaubach.nl. Geef hierbij de volgende gegevens door:
•Naam van de schat
•Locatie (GPS of adres)
•Omschrijving
•Foto
•Eventueel een hint
•Een oplossing of antwoord, indien van toepassing

Je krijgt in de reactie dan een nummer toegewezen en wordt toegevoegd aan de kaart. Binnen 1 dag wordt de locatie toegevoegd. Mocht je niet meer mee willen spelen, kun je dit op dezelfde manier doorgeven.

Facebook