Jong Nederland Waubach

JongNL Waubach is een jeugdvereniging voor iedereen van 6 tot 18 jaar, in 1944 opgericht voor jongens, maar sinds de jaren zestig ook voor meisjes.

De groepen zijn ingedeeld naar leeftijd en geslacht. Elke groep staat onder leiding van 2 tot 4 volwassenen en bestaat uit 10 tot 25 kinderen.

WAT, WAAR EN WANNEER?

Bij Jong Nederland doen we wat jij leuk vindt. Samen met de leiding van je groep bepalen jullie het programma. Dat bestaat vooral uit sport en spel (zoals trefbal, voetbal en hockey, maar ook kwisjes en estafettes), creativiteit (zoals knutselen en onze jaarlijkse Christus Koning Avond met allerlei optredens) en buitenleven (zoals speurtochten en bosspelen). Elke groep komt een keer per week 1 ½ uur bij elkaar in ‘’’t Patronaat”, ons clubgebouw.

EN OOK!!

Gedurende het hele jaar zijn er regelmatig extra activiteiten, voor alle leden of voor bepaalde (leeftijds)groepen. Zo gaan we elk jaar mee met de carnavalsoptocht en houden we een carnavalsavond op ’t Patronaat. Daarnaast staat elk jaar een voorjaarsactiviteit en een najaarsactiviteit op het programma. Bovendien doen veel groepen iets extra’s rond de feestdagen en gaan in het voorjaar op weekendkamp.
Ook komt vier keer per jaar ons clubblad uit. Daarin staan o.a. kleurplaten, verhalen en tekeningen van leden, puzzels, moppen, spel en knutselideeën, “wist je dat”, verhalen van leiders of leidsters, mededelingen van het bestuur en nog veel meer.

ZOMERKAMP

Het hoogtepunt is uiteraard het jaarlijkse zomerkamp. We gaan dan een week met de hele vereniging op kamp. Met de tent (vanaf ± 9 jaar) of in barakken, met de fiets of met de bus. Meestal gaan we naar België of Midden-Limburg. Je gaat dan een hele week leuke dingen doen en bovendien mogen je ouders een dagje komen kijken.

DE STAF

Jong Nederland Waubach telt zo’n 50 leiders en leidsters. Zij geven op vrijwillige basis leiding aan een groep. Bovendien organiseren zij de jaarlijkse activiteiten. De bestuurlijke taken worden vervuld door het bestuur. Daarnaast zijn er nog de ‘’mannen van het materiaal’’. Zij dragen zorg voor onderhoud aan ’t Patronaat en het materiaal van Jong Nederland, zoals tenten en spelmateriaal.

CONTRIBUTIE

De contributie van Jong Nederland Waubach bedraagt slechts € 4,50 per maand. Word je lid, dan betaal je eenmalige inschrijvingskosten van € 7,50, waarvoor je dan een origineel Jong Nederland Waubach T-shirt krijgt. Extra activiteiten brengen soms extra kosten met zich mee, waarvoor dan een kleine bijdrage wordt gevraagd.

INFORMATIE

Voor verdere informatie kun je terecht op ’t Patronaat, Kerkstraat 29 in Waubach (naast de kerk). Tussen 18.00 uur en 21.15 uur is altijd iemand aanwezig die je kan helpen.

Je kunt ook contact met ons opnemen via de contact-pagina.

Lees hier alle informatie over onze vereniging in onze ledenfolder.

 

Facebook