Moonwalk

  

Moonwalk 2011

Op zaterdag 19 en  zondag 20 maart organiseerden wij als Jong Nederland Waubach een speciale nachtelijke wandeltocht. Aan deze tocht, Moonwalk genaamd, konden alle afdelingen van Jong Nederland Limburg deelnemen. Trots waren wij dan ook toen zich uiteindelijk  239 deelnemers aangemeld hadden, die de uitdaging aandurfden.

Maanden van voorbereiding gingen vooraf aan dit spektakel. Niet alleen moest er een route met opdrachten uitgezet worden, maar er diende ook  gezorgd te worden voor een overnachtingplaats en voor het ontbijt op de zondagochtend.

Een groepje enthousiaste stafleden zetten de schouders onder deze uitdaging en zagen zich gedurende de voorbereiding en uitvoering van de Moonwalk gesteund door overige stafleden, oud stafleden, ereleden, vrijwilligers en uiteraard Leon en Paul van Jong Nederland Limburg.

Op zaterdagavond 19 maart om 18.50 uur was het zover, en vertrokken de eerste van in totaal 70 groepjes vanaf een van de startplaatsen aan de 18 kilometer lange uitputtingstocht. Bepakt met rugzakken, tentjes en een koekenpan voerde de tocht die hen via Schaesberg, Kerkrade, Eygelshoven en Rimburg uiteindelijk terug naar het sportcomplex van VV UOW’02 in Waubach. Onderweg kregen zij uiteraard ook nog enkele (in)spannende, uitdagende en slopende opdrachten voor hun kiezen. Zo moesten zij o.a. op de Wilhelminaberg de langste trap van Europa beklimmen, door een labyrint van dozen kruipen, een donker touwparcours volgen en de Worm droog zien over te komen.

Tussendoor was er echter onderweg ook ruimte om even te ontspannen. Zo mochten zij bijvoorbeeld in Snowworld op een autoband naar beneden glijden en kon er uitgerust worden onder het genot van een broodje worst  en een pannenkoek. Deze laatste moesten zij echter wel zelf bereiden.

Rond de klok van 00.30 kwamen de eerste groepjes, moe maar voldaan, aan op het sportcomplex. Nadat ze, na het nuttigen van een welverdiende kop soep, een beetje bijgekomen waren, konden zij aan hun laatste uitdaging beginnen. Voor dat ze namelijk van hun korte nachtrust konden gaan genieten, moesten zij namelijk nog een of twee tentjes opzetten.  

Veel geslapen werd er echter nog niet. Een groot deel van de deelnemers verzamelden zich rond de vuurkorven, het was immers flink koud geworden. Had overdag nog de zon geschenen, inmiddels was het een paar graden onder nul. Bij het gezellige vuur werden de ervaringen van de Moonwalk uitgewisseld en werd er gewacht op de laatste groepen die binnen moesten komen. Dit  werd uiteindelijk rond de klok van 04.45 uur.

Nadat iedereen veilig binnen was en de vermoeidheid bij de meesten toe begon te slaan, zochten de meesten toch nog voor een paar uurtjes de warmte van zijn of haar slaapzak op.  Lang duurde dit echter niet, want tegen 09.00 uur op zondagochtend werd iedereen gewekt.

Een ploeg  staf-, oud- en ereleden van Jong Nederland Waubach had  namelijk voor iedere deelnemer een heerlijk ontbijt gemaakt. Dit ontbijt werd geserveerd in ons eigen Patronaat, waar de deelnemers om 10.00 uur in een grote groep aankwamen. Terwijl er een gezellig accordeonmuziekje klonk, genoot een ieder van de broodjes, spek en ei en de koffie of jus d’orange.

Nadat Paul namens Jong Nederland alle deelnemers bedankt had voor hun inzet, werd de Moonwalk officieel afgesloten en kon iedereen, hopelijk tevreden terugkijkend, huiswaarts keren.  

Als Jong Nederland Waubach zijn wij in ieder geval zeer tevreden met het verloop van de Moonwalk. Het was een grootse activiteit, waaraan iedereen die Jong Nederland een warm hart toedraagt op positieve manier zijn steentje bijgedragen heeft.

Het blijkt maar weer eens hoe groot de Jong Nederland familie in Waubach wel niet is. Iedereen van harte bedankt voor jullie inzet.

Facebook