D’r Mollie Dusj

van Koen Geuskens uit 6 vwo- Eijkhagen college (lid van de Jongens 2)

Koen kreeg een opdracht voor het Kunstvak op school. “Het thema “Feed Me” was het onderwerp. Het leek hem in eerste instantie een erg leuk en makkelijk thema om mee te werken. Wie houdt er nu niet van eten? Achteraf bleek het binnen  zijn gebeid van vaardigheden erg lastig om iets te verzinnen.  Na veel brainstormen, en met wat hulp van alle kanten, is hij op een concreet idee gekomen. Hij wilde namelijk een abstract schilderij maken, met kroonkurken die uitsluitend van bierflesjes afkomstig waren. Want wat is er nu sterker gelinkt aan eten dan drinken, met voorkeur bier? Ik had een heel plan in mijn hoofd zitten om met verschillende kleuren bier dopjes een abstracte voorstelling te maken, deze te omlijsten met hout en vervolgens de bier dopjes af te dekken met een laag doorzichtige epoxy-resin. Deze epoxy-resin zal ervoor zorgen dat het lijkt alsof de bier dopjes in glas zitten. Voor het formaat dat hij in gedachten had, had hij ongeveer duizend dopjes nodig. Natuurlijk heeft hij met hulp van bierbrouwerijen uit de omgeving de bierdopjes verzameld .  Daarna heeft hij een patroon verzonnen met de kleuren rood, wit en blauw.  Het zoeken naar een tafel was vlug opgelost, want in d’r Mollie van Jong Nederland stonden 2 witte salontafels. Bij navraag mocht hij die gebruiken. Nu begon het echte werk, demonteren, schuren, verven, patroon leggen, bierdopjes bevestigen en als laatste de epoxy. Wil je meer weten hoe het proces heeft gegaan, ga dan naar deze link: https://www.eijkhagen.nl/actueel/nieuws/d%E2%80%99r-mollie-d%C3%B9sj-van-koen-geuskens-kubv

Het werkstuk dankt zijn naam, D’r Mollie Dùsj, aan de plaats waar de tafel oorspronkelijk vandaan komt. In de kelder van het clubgebouw van Jong Nederland Waubach is een hangruimte waar hij elke vrijdagavond tijdens de groep samen met de overige leden graag verblijft.  Deze ondergrondse ruimte heeft als naam D’r Mollie, en Dùsj is het dialect woord voor tafel. Mijn moedertaal is nu eenmaal het Woabichs (Waubachs) dialect, en zo kreeg zijn werk de naam: D’r Mollie Dùsj.

Jong Nederland is blij met de omgetoverde witte salontafel, de volgende uitdaging wie maakt van die andere salontafel ook een blikvanger….

Facebook