Maandag 25 mei: we gaan weer beginnen!

Wij zijn blij dat de groepsbijeenkomsten weer in de buitenlucht mogen beginnen, wat hebben we onze groepen gemist! Vanaf maandag 25 mei gaan  de meeste groepsactiviteiten weer opstarten.  Als leiding vanwege werk of andere persoonlijke redenen geen groep wil draaien respecteren we dit en kan dit betekenen dat het buiten groep draaien niet wordt opgestart voor een groep. Waar mogelijk proberen wij vervanging te regelen zodat de groep toch door kan gaan. Uiteraard houden wij ons aan de voorgeschreven richtlijnen van het RIVM en de Gemeente Landgraaf. Deze richtlijnen vormen een uitdaging, maar Jong Nederland Waubach gaat die uitdaging  graag aan. Bij kinderen tot en met 12 jaar hoeven de kinderen onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Bij de leden vanaf 13 jaar moet dat wel. De leiding moet altijd 1,5 meter afstand van iedereen houden. De leiding zal daarom een veiligheidshesje dragen om de kinderen hieraan te herinneren. Dit betekent voor de groepen vanaf 13 jaar dat geen wedstrijdvorm (bijv. voetbal) of andere spellen met fysiek contact (bijv. tikspellen) gespeeld mogen worden. Dit zal zeker voor de oudere groepen creativiteit gaan vragen. Voor de duidelijkheid staan hieronder de categorieën.

Leeftijdscategorie
Tot 12 jaar M5 t/m M8 en J7 t/m J9: 1,5 meter afstand voor leiding.
13 – 18 jaar M1 t/m M4 en J3 t/m J6: 1,5 meter afstand voor iedereen.
Ouder dan 18 jaar J1 en J2: 1,5 meter afstand voor iedereen.

De groepsavonden vinden plaats op dezelfde avond zoals voor de Corona-maatregelen. Echter worden de groepsavonden ingekort om overlap te vermijden. De vroege groepen zijn van 18.15 – 19.30 uur en de late groepen van 20.00 – 21.15 uur. De leiding is op tijd voor de groepsbijeenkomst op de locatie aanwezig om de kinderen op te vangen.  De groepsbijeenkomsten vinden BUITEN plaats. De locaties die wij in samenwerking met de Gemeente hebben uitgezocht zijn: speelwei  Kapelweg, speelwei Groenstraat, speelwei  Akkerwinde, Rimburgerbos (locatie zandberg) en de binnenplaats bij ons gebouw. De locatie waar de groepsbijeenkomst plaatsvindt, wordt door de leiding via de groepsapp op tijd gecommuniceerd. We hebben nog nooit op deze manier groep gedraaid, maar we kunnen het wel. We hebben er zin in.  Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop. Toch willen we even de volgende regels met jullie doornemen. Ze klinken streng, maar we willen gewoon duidelijk communiceren waar wij en jullie aan moeten voldoen om van de overheid JongNL-groepsbijeenkomsten BUITEN te mogen organiseren. 

De belangrijkste regels:
• We vragen je kind om thuis te blijven als het één van de volgende (ook milde!) symptomen heeft: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts en nog niet 24 uur klachtenvrij is; of als iemand in jouw huishouden koorts vanaf 38 C° en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur klachtenvrij is, mag je kind weer naar buiten.
• We vragen je kind om 14 dagen thuis te blijven nadat iemand in het huishouden positief getest is op het coronavirus (COVID-19) en klachtenvrij is.  
• Vertel je kind dat het zijn best moet doen om 1,5 meter afstand (twee volwassen armlengtes) van de leiding te houden. Ook fysiek contact zoals bijvoorbeeld een high five of een boks mogen niet. 
• Je kind gaat thuis naar het toilet voordat het vertrekt naar JongNL. We willen toiletgebruik in de ons gebouw zoveel mogelijk vermijden en op de buitenlocatie is er geen toilet aanwezig. 
• Je kind wast de handen 20 seconden met water en zeep, voordat het vertrekt en als het weer thuis komt van JongNL, en droogt de handen goed. • Je kind (of leiding) deelt GEEN traktaties uit en Jong Nederland zal geen drank of eten uitdelen.
• Indien nodig (bij heet weer) neemt je kind zelf een gevuld waterflesje/bidon voorzien van naam mee. • Bij voorkeur komt je kind ZELF te voet of met de fiets en niet eerder dan 5 minuten voordat de groepsbijeenkomst begint naar JongNL en na afloop gaat het rechtstreeks naar huis. Dan weet je wanneer je je kind thuis kan verwachten.
• Ouders mogen NIET op het terrein. Als je je kind toch brengt, doe dat bij voorkeur met de auto en blijf in de auto. Je kind loopt zelf het terrein op. Op de bijgevoegde tekeningen vermelden wij  voor iedere buitenlocatie een kiss and ride route aan. Vriendelijk maar dringend verzoek om deze kiss and ride route aan te houden.
• Breng je je kind met de fiets of te voet,  doe dit dan alleen. Zet het kind af bij de aangewezen plek en vertrek meteen . Houd sowieso 1,5 meter afstand van anderen. Bij het ophalen arriveer je maximaal 5 minuten voor afloop en hou je ruime afstand van anderen.  Als je iets met de leiding wilt bespreken doe dat dan voor of na de groepsbijeenkomst via app of telefoon.  
• Alle groepsbijeenkomsten zijn buiten. Kinderen mogen alleen bij uitzondering naar binnen voor toiletbezoek.

Bij slecht weer gaat de groepsbijeenkomst buiten niet door. De leiding informeert jullie dan daarover en zal eventueel een alternatief programma aanbieden.

Mochten ondanks alle maatregelen ouders en/of leden zich niet houden aan bovenstaande punten dan is betreffende persoon niet welkom op de groep of wordt het groepdraaien stopgezet.  De materialen die we gebruiken worden voor de groepsbijeenkomst gereinigd en elke groep krijgt een pakket met handgel en reinigingsdoekjes voor tijdens de groepsbijeenkomst.We hebben geprobeerd in deze brief de richtlijnen zo duidelijk mogelijk aan te geven, echter kan het zijn dat er nog vragen zijn. Stel deze vragen via email aan secretariaat@jongnlwaubach.nl. Dan zullen we deze zo snel mogelijk beantwoorden. We hebben er begrip voor als u uw kind niet naar de groep wilt laten komen. Geef dit dan even door aan de leiding van de groep.

Facebook